Kansen voor de zij-instromer

Carrièreswitch?
Bekijk wat werken in de optiek voor jou kan betekenen!

Werken in de optiek is veelzijdig en dynamisch. Je hebt te maken met zorg, gastvrijheid, techniek en fashion.

Bij veel optiekwinkels kan je direct aan de slag, bijvoorbeeld als gastheer of gastvrouw of misschien zelfs als verkoopadviseur. Op deze pagina vind je alles over de opleidingen en carrièremogelijkheden. 

 

kies je opleidingsplek

Er zijn in Nederland verschillende opleidingen die je kunnen helpen. Neem gerust contact op met je vragen. Ze helpen je graag verder.

Via onderstaande link kom je bij de erkende opleidingen. Zoek er één bij jou in de buurt en neem vrijblijvend contact op.

Opleiding met €1.000,- vergoeding

Een carrière als opticien biedt vele voordelen. Ja kan doorgroeien tot contactlenzen specialist, optometrist of zelfstandig ondernemer. Wel moet je eerst een opleiding volgen. Dat kan je doen terwijl je werkt (en geld verdient). 

Extra mooi is een regel van onze overheid. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kan deze subsidie gebruiken voor je optiek opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. 

direct een leerbaan zoeken

Heb je zin om direct aan de slag te gaan bij een opticien bij jou in de buurt, kijk dan eens op www.leerbanenmarkt.nl 

Vul als zoekterm in: Opticien

 

instappen kan altijd

Als je aan de slag wilt in de optiek, dan zijn er altijd kansen. Opleidingen denken graag met je mee. Ook als het schooljaar al is gestart. Datzelfde geld voor de meeste optiek ondernemers. Als iemand erg gemotiveerd is en beschikt over de kwaliteiten die nodig zijn om in een optiewinkel te werken, dan is er bijna altijd wel iets te regelen. Neem gewoon contact op met een opleiding of loop binnen bij een opticien. Vraag gerust of je een dag(deel) mee mag lopen.

samengevat

Ben jij toe aan een volgende stap? Wil je zekerheid van werk? Carriere maken? Kom dan werken in de optiek.

Om te kunnen werken in de optiek zijn verschillende opties mogelijk.

  • BBL > 4 dagen werken, 1 dag school (gemiddelde leeftijd achter in 20).
  • Verkorte opleiding (als je in het bezit bent van een Havo-diploma)
  • Je kan op verschillende momenten in het jaar instromen

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan eens contact op met een erkende opleiding bij jou in de buurt of loop eens binnen bij een optiek winkel. Wil je direct actie ondernemen? Kijk dan op de leerbanenmarkt van SBB: https://leerbanenmarkt.nl/

Isabel is opticien. Ze vertelt je graag hoe leuk dat is.