fbpx
Zorg

Het optiekvak biedt veel: fashion, hightech, retail en hospitality, maar bovenal ook zorg. Ogen zijn voor alle mensen een zeer kostbaar bezit, waar iedereen zorgvuldig mee omgaat. Daarom is het essentieel dat een oogmeting wordt verricht door een gediplomeerde opticien.  

We worden steeds ouder, moeten steeds langer met onze ogen doen en we belasten ze ook nog eens steeds zwaarder door ons getuur op pc’s smartphones en tablets. Jong, oud, man, vrouw: voor iedereen is goede oogzorg belangrijk.

Advies op maat

Als opticien check je met hightech-apparatuur het zicht van je klant en de oogdruk, maar je zorg gaat verder. In een persoonlijk gesprek stem je de bril of de lenzen af op persoonlijke situaties, zodat je het juiste advies kunt geven. 

Verkeerde brillenglazen met te hoge of te lage sterkte of slecht gecentreerde glazen hebben een negatief effect. De klant kan dan last hebben van allerlei klachten waaronder vermoeide ogen. 

Optometrist

Ben je optometrist? Dan gaat je advies nog verder. Door je inzicht in de werking van het oog kun je oogafwijkingen en oogaandoeningen opsporen in een ooggezondheidsonderzoek en verder advies geven.