fbpx
Techniek

Een bril is meer dan een montuur met twee glazen erin. Daar zit heel veel kennis en techniek achter. Als opticien weet je daar alles van. Houd je van mensen, mode, wetenschap, gezondheidszorg en techniek? Dan is dit vak echt iets voor jou. 

Als opticien verricht je oogmetingen en weet je alles van de anatomie en de werking van het oog. Daarnaast heb je verstand van soorten glazen (van kunststof tot minerale brillenglazen en multifocale glazen), montuurtypes en coatingen. 

Als je techniek leuk vindt

Het is geen must, maar als je techniek leuk vindt, dan kan je je uitleven in de werkplaats.

Met hightech-apparatuur verricht je metingen en slijp je glazen op maat. En zit een bril van je klant niet goed? Dan stel je hem bij of repareer je hem en zorg je dat hij weer goed zit.

 

Het mooie is dat er heel veel mogelijkheden bestaan om je als opticien te laten bijscholen in de laatste technologie, want de optiekwereld is constant in beweging!

Je kunt je als opticien ook verder specialiseren. Via de opleiding contactlensspecialist bijvoorbeeld, of de hbo-studie optometrie. Hiermee word je een specialist op het gebied van oogafwijkingen.