fbpx
Kansen

In Nederland dragen meer dan negen miljoen mensen een bril of contactlenzen. Allemaal met hun eigen wensen en vragen. Daarnaast zijn er veel mensen op zoek naar een goede beeldschermbril of een passende zonnebril.  

Dit betekent dat optiekspecialisten heel belangrijk zijn. Er zijn heel veel leuke banen te vinden, als verkoopmedewerker, opticien, contactlensspecialist of optometrist. Optiekwinkels zijn in deze tijd altijd op zoek naar goed personeel. Dat biedt kansen. Daarnaast zijn er in de optiek veel mooie doorgroeimogelijkheden.

Eindeloze mogelijkheden

De optiekwereld is constant in beweging en werknemers kunnen zichzelf steeds bijscholen met nieuwe cursussen die de laatste technologie en trends laten zien.

Je kunt bijvoorbeeld als opticien je verder specialiseren als contactlensspecialist. Of je kunt naast je werk de hbo-studie optometrie volgen. 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wie weet ga je wel naar internationale beurzen in Parijs of Milaan om een nieuwe collectie in te kopen. 

En heb je het na een paar jaar nog steeds naar je zin? Dan kun je ook nog eigen baas worden, en een prachtige zaak opbouwen met jouw eigen ideeën, inrichting en collectie. 

Veel branches hebben last van online concurrentie. Gelukkig voor de opticiens is en blijft de winkel toch het belangrijkste aankoopkanaal voor de bril. Uiteindelijk moet je toch je ogen laten opmeten, de bril passen, uitproberen of hij lekker zit, kijken of hij ‘live’ ook leuk staat en ‘m laten afstellen. Dus behoefte aan de opticien blijft. Dit, samen met de toenemende vergrijzing, zorgt voor een goede toekomst voor de optiekbranche in het winkellandschap. 

Waar kun je werken:

Opticiens 

Zelfstandige klinieken 

Ooglasercentra 

Ziekenhuizen 

Leveranciers in de optiekbranche 

Inkooporganisaties 

Wat kun je zoal worden?

Leerling-opticien 

Opticien 

Optometrist 

Orthoptist 

Contactlensspecialist 

Optiekmedewerker 

Bedrijfsleider 

Optiekmanager 

Ontwerper 

Accountmanager  

Administratief medewerker 

Customer-caremedewerker 

Allround optiekmedewerker 

ook voor de zij-instromer

Een baan in de optiek kan een mooie volgende stap zijn in je carrière. Optiekwinkels zijn op zoek naar talent. Werk je bijvoorbeeld in de Horeca, in de retail, techniek of zorg, maar zou je wel eens iets anders willen? Loop dan eens binnen bij een optiek zaak en vraag naar de mogelijkheden.

Of kijk op leerbanenmarkt.nl voor mogelijkheden in jouw buurt.

Vul als zoekterm in: Optiek

Commerciële functies

Sales representative 

Agent 

Vertegenwoordiger 

Sales & product adviseur 

Verkoopadviseur optische instrumenten