fbpx
Fashion

Brillendragers gaan mee met de nieuwste trends. Ongewoon, groot, kleurrijk, rond, vierkant: het kan allemaal. Veel moderne brillen zijn ontworpen voor mensen met stijl en lef. Jij als opticien opticiën helpt hen om de juiste keuzes te maken! 

Een bril is hét perfecte accessoire om een ‘urban look’ of een geeky look’ te creëren. Houd je meer van ‘future-vintage’? Alles kan bij de opticien. Misschien vind je het wel te gek om iemand een bril te verkopen die hij of zij nooit voor zichzelf had uitgekozen. 

Fashion statement

Als opticien assisteer je elke klant zijn of haar individuele stijl te vinden. Met een mooie bril als accessoire kan iemand zijn persoonlijkheid en zijn gevoel voor mode benadrukken. Uit onderzoek blijkt dat 62,1 procent van de klanten zichzelf er hipper vindt uitzien wanneer ze een bril dragen. Ook leuk om te weten: meer dan 60 procent van de mensen heeft meer dan één bril.

Veel mensen dragen overigens een bril zonder geslepen glazen; alleen als fashion-statement. 

Zo word je als optiekzaak dus als vanzelf ook een modezaak, waar je ook een extravagante bril of een echte Chanel-zonnebril koopt. En vergeet niet: de mooiste zaken in Nederland zijn optiekzaken! 

Look

eder gezicht is uniek en daarbij is het belangrijk om de juiste pasvorm van het montuur erbij te vinden. Ook kan men ervoor kiezen om met de bril een statement te maken. Als opticien ben jij de specialist die hier met gevoel en passie de klant kan helpen.

Zo heeft ieder bril zijn eigen kenmerken en bijbehorende stijl. Dikke randen is krachtig, kleurrijk is creatief, minimalistisch is toegankelijk.

Brillenhuizen

Als opticien verkoop je natuurlijk de mooiste brillen van de beste materialen. Denk aan hand-gepolijst acetaat, glanzend buffelhoorn of lichtgewicht Japans titanium.

De brillenwereld kent veel mooie designermerken, waaronder  Chanel, Gucci, Polo Ralph Lauren en Tom Ford.

Daarnaast zijn er prachtige exclusieve brillen van merken als Theo, Lindberg en Anne et Valentin.

Monturen van deze laatste drie bijzondere brillenhuizen bijvoorbeeld worden veelal ontworpen vanuit een persoonlijke visie. Het zijn bijzondere kunstwerkjes, waarin je de hand van de maker herkent. 

Iconisch

Filmsterren en popsterren iedereen kan wel iemand bedenken die een bepaalde bril heel bijzonder heeft gemaakt.  Denk aan Elton John, Audrey Hepburn, en James Dean.
  
En natuurlijk moeten we hier John Lennon niet vergeten. Een van zijn brillen veranderde in 2019 voor 165.000 euro van eigenaar. ‘De meest iconische zonnebril in de geschiedenis van de rock-‘n-roll’, noemde veilinghuis Sotheby’s het kleinood. 

BN-ers

Ook veel bekende Nederlanders dragen een bril. De leukste voorbeelden? Jandino Asporaat, Maik de Boer, Carice van Houten, Giel Beelen en Guus Meeuwis.