fbpx
Sollicitatietips

Bij het solliciteren naar een baan in een optiek is het belangrijk om op een positieve manier op te vallen. Hieronder wat tips. 

De openingszin van je sollicitatiebrief is erg belangrijk. Dit is namelijk de eerste kennismaking van de lezer met jouw manier van communiceren. Probeer meteen enthousiast en positief te schrijven, zónder heel amicaal te worden in je taalgebruik. Zeg bijvoorbeeld dat de vacature meteen opviel, je direct aansprak of dat je al een tijdje hoopte dat dit bedrijf een nieuwe vacature zou krijgen. Eindig een sollicitatiebrief nooit heel abrupt. Geef de lezer niet het gevoel ‘zo ik ben klaar, dit was het, ik hoor er wel van’. Je begint positief, dus je eindigt ook positief. 

 

Eindig je sollicitatiebrief met een uitgesproken wens om je cv en je motivatie persoonlijk te komen toelichten. Zeg dat je uitkijkt naar een reactie, dat je hoopt op gesprek te mogen komen of dat je graag langskomt om de mogelijkheden te bespreken. Wees zelfverzekerd, maar zeker niet arrogant, en hou de afsluiting van je brief zakelijk. 

Tips bij het schrijven van een brief

 1. Beschrijf je geschiktheid voor de functie tussen de regels door
 2. Noem nooit je eventuele gebrek aan werkervaring
 3. Gebruik afwisselende zinnen
 4. Zorg dat je professioneel overkomt
 5. Laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan

Tips voor een open sollicitatie

 1. Geef goede redenen waarom jij bij het bedrijf past
 2. Zoek uit welke functies er zijn
 3. Toon oprechte interesse
 4. Geef aan waarom ze jou moeten aannemen
 5. Gebruik referenties 
 6. Bel achteraf op

Extra tips

 1. Zorg voor een up-to-date LinkedIn-profiel
 2. Maak eens een videosollicitatie
 3. Draag bij een sollicitatiegesprek kleding waar je je goed in voelt, maar zorg wel dat je er verzorgd en netjes uitziet
 4. Wees jezelf