fbpx
Een dag uit het leven van een opticien

Werken in de optiek saai? No way! We laten je zien wat je (ongeveer) kunt verwachten. Van hoogbejaarde bezoeker tot bekende rapper, en van oogmeting tot stylingadvies: geen één klant en geen één dag is hetzelfde. Dit betekent dat je elke dag weer nieuwe energie krijgt! 

8.30 uur

Het is dinsdagochtend. Nadat jij bent bijgekomen van het weekend op je vrije maandag, begin je de dag met een extra grote cappuccino. Nog een half uur tot de winkel opent: je checkt snel nog even of er in de werkruimte iets op je ligt te wachten dat vandaag af moet zijn. 

9.00 uur

De eerste twee klanten staan al voor de deur voor een oogmeting. Jij gebruikt de nieuwste technologie om een zo nauwkeurig mogelijke meting uit te kunnen voeren en voert de resultaten in op je iPad. Je verdiept je in de klanten om twee gave monturen uit te zoeken. Je ziet de klanten steeds blijer worden dankzij jouw advies: beter zicht, beter humeur. 

11.00 uur

Er komt een nieuwe collectie binnen van Dolce & Gabbana. Jij gaat op zoek naar de mooiste plek in de winkel waar deze collectie goed tot zijn recht komt. Je maakt ook meteen een foto die je op Instagram plaatst, zodat de volgers kunnen zien dat de nieuwe collectie binnen is. Binnen no-time hebben 50 mensen het bericht een like gegeven. Yeah! 

14.00 uur

Een verdrietig meisje komt de winkel binnengelopen samen met haar moeder. Ze is gevallen in de speeltuin en haar bril is kapot. Nadat je haar gerust hebt gesteld, laat je haar meekijken in de werkplaats of atelier terwijl je een kleine reparatie uitvoert. Gelukkig viel de schade mee en gaat de bril weer heel mee naar huis. 

16.00 uur

Een BN-er loopt de winkel in. Hij is op zoek naar een zonnebril die hij kan dragen tijdens een covershoot. Je weet dat hij een unieke stijl heeft, dus je denkt mee over wat bij hem én de shoot past. Hij besluit naar huis te gaan met maar liefst drie zonnebrillen van Cazal. Je repost snel de stories die hij in de winkel heeft gemaakt. Nice!  

18.00 uur

Het is alweer tijd om de deur te sluiten en naar huis te gaan. Het is een lange dag geweest, maar je zit nog vol energie van alle leuke klanten die je vandaag hebt kunnen helpen. Morgen is er weer een nieuwe dag!