fbpx

De toenemende vraag naar oogzorg creëert kansen voor een carrière in de optiek

Nederland vergrijst en daardoor neemt de vraag naar oogzorg toe. Dit zorgt voor toenemende drukte bij opticiens en dus voor een toenemende vraag naar opticiens. Voor mensen die graag een nieuwe carrière willen starten is werken in de optiek dus een goede optie. Er zijn banen genoeg én je helpt de maatschappij.

Als opticien probeer je klanten zo goed mogelijk te helpen. Vaak help je iemand om beter te laten zien, maar ook zeer belangrijk is de preventieve oogzorg. Iedereen kan al jong beginnen met het beschermen van de ogen tegen UV-straling. Het adviseren van een goede zonnebril is daarom superbelangrijk. Het verkopen van een goede zonnebril is trouwens ook erg leuk. Een zonnebril is een echt fashion artikel.


Als je wil werken in de optiek, maar je hebt nog geen afgeronde opleiding dan hoeft dat geen probleem te zijn. Veel opticiens bieden leerbanen. Je werkt dan een aantal dagen per week in de winkel en gaat 1 dag naar school. Je krijgt dan een salaris terwijl je de opleiding volgt. 

Ook zijn er functies als gastheer/vrouw of verkoopmedewerker. Daarvoor heb je geen specifieke opleiding nodig, maar je moet wel beschikken over een aantal kwaliteiten zoals klantvriendelijkheid en nauwkeurigheid.

Doorgroeien kan natuurlijk ook. Contactlensspecialist, Optometrist of misschien wel ondernemer. Kansen zijn er genoeg in de optiek.