fbpx

De optiek opleiding staat weer scherp op het netvlies bij onderwijsbegeleiders

Op donderdag 6 april 2023 kwamen meer dan 500 begeleiders in de onderwijssector samen op het uitverkochte BIOND Congres in Nieuwegein. Werkenindeoptiek.nl was ook aanwezig om de optiek opleiding te promoten.


De stand van werkenindeoptiek stond vlak naast het hoofdpodium waar inspireerde presentaties werden gegeven. Er waren deelsessies om kennis en vaardigheden te versterken en tussendoor was er volop gelegenheid om de kennismarkt te bezoeken. 

De bezoekers konden niet om werkenindeoptiek.nl heen. De opvallende stand op de kennismarkt sprong zeer in het oog en op alle tafeltjes stonden informatiekaarten van werkenindeoptiek.nl. Arie van Vliet en Ton Juffermans, die samen de stand bemande waren druk met het voeren van inhoudelijke gesprekken met onderwijsbegeleiders en met het uitdelen van goed gevulde goodiebags waardoor de optiek opleiding na afloop van het congres resoneerde.


Het is duidelijk dat de optiek opleiding bij veel onderwijsbegeleiders nog niet bekend was of dat er vooroordelen bestonden, zoals ‘de opleiding is te ver weg’. Arie en Ton hebben een flinke slag kunnen slaan om de vooroordelen te ontkrachten en de opleiding in de spotlight te zetten. Er is zelfs direct een leerling (dochter van een onderwijsbegeleider) geholpen aan een snuffelstage bij een optiek onderneming. 


Werkenindeoptiek.nl kijkt terug op een geslaagd congres. 


De volgende stap is om de samenwerking met optiek opleidingen nog verder te versterken zodat we samen kunnen werken aan het vergroten van de instroom van optiek studenten.